ESP LTD GUS-600EC - Prisvärd Rawker

Gus G är känd från sitt eget band Firewind men framförallt eftersom han tog över efter Zakk Wylde som gitarrist i Ozzy Osbourne band. En modern och rivig gitarrist med mycket hyss för sig. Jag tycker han axlar Zakk på ett hedervärt sätt, även om det i någon mening är mer eller mindre omöjligt. Nyfiken som jag är köpte jag GUS signature i LTD-serien för ett tag sen. 

Gus har flera signaturer, bland annat ESP LTD GUS-600EC. Det är i grunden en gitarr i linje LTD EC1000 men "striped down" enligt hans egna önskemål och finishen är verkligen speciell. En skillnad är att skalan är 25,5, som normalt finns på Strator m.fl. Lite ovanligt, men det fungerar fint och det är en rusande snabb rackare. Finishen är skapad av en svensk designer, Patrick Ullaus, och den ger ett ovanligt och utseende, för den som inte nöjer sig med de mer klassiska "färgerna". Samtidigt är det så klart så att ju mer utanför boxen när det gäller färger etc ju fler tappar man i målgruppen. Men jag gillar det.Jag köpte den för ett år sen och har gillat att spela på den från första stund, en riktig rocker varje dag i veckan.

Specs
Set-Thru Construction 25.5" Scale (lite ovanligt för Les Paul)
Mahogany Body
Maple Neck
Rosewood Fingerboard
42mm Standard Nut
Thin U Neck Contour
22 XJ Frets
Black Nickel
Hardware ESP Locking Tuners
Tonepros Locking TOM Bridge & Tailpiece
Seymour Duncan Blackout ABH-1 (B & N) Active p.u.
On-Off Mini Switch
Finish: Custom Graphic
3-Way Toggle Master Volume

Omdöme
I grunden är det en riktigt bra gitarr, lättspelad och bra tryck i minkarna. Seymour Duncan Blackouts är EMGs på steroider kan man säga. Killswitchen är kul, men inte särskilt vardagligt användbar för de flesta. Man är ju van att "rulla av" ändå, men för de som lär om sig är det en riktigt bra feature.

Det känns som att man tullat en aning på kvaliten i stallet, där det borde det sitta samma mekanik som som på EC1000. Man kan uppleva att det "eftersjunger" lite. En detalj att bortse ifrån kanske, eftersom gitarren i övrigt är grym. Men en bra noise-gate är det borta helt och hållet.

En baggad kan man få tag i för mellan 5000-7000 kr, vilket gör den till en mycket prisvärd gitarr. ESP (pro varianten) går loss på dryga 20 000 kr.

Jag sålde den precis för andra inköp.

Betyg:
4 Zombies (5)Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Justera halsar är lite läskigt..."

Burny vs Gibson Les Paul

All in på temat Effekter, effektpedaler och stompboxar