GHS Fast Fret

Igår köpte jag ett rengörings-kit för gitarren. GHS Fast Fret heter det och har väl funnits i typ 30 år tror jag, de flesta har nog använt det nån gång. Det eller "lemonoil", som gör typ samma jobb. Man ska komma ihåg att sköta sig gitarr, den är ju redskapet man har för att skapa toner. Skitigt redskap = osnygga toner.

Man rengör och ger strängarna lite smörjmedel med en liten stavliknande grej och torkar sen av. Det blir shiny rent och det känns helt klart lättare att spela, det är ingen inbillning. Smutsiga strängar innebär nämligen en hel del för tonen, den klingar helt enkelt inte som den ska om om det hänger massa skit på dem.

Men det fina med det hela är att det är bra för träet också. Obehandlade grppbrädor får nytt liv och möter fingertopparna bättre, man även effekt på lackade brädor. Baksidan på halen kan också må bra av lite "oil".

Man spelar inte, som namnet indikerar, snabbare om man smörjer på detta. Men gitarren blir bättre om den är ren och det känns bättre när man spelar. Vem vet, kanske är det just GHS Fast Fret som gör dig till Yngve Malmsten. Inte så sannolikt, men under har skett förr.

Riktigt bra skit i alla fall.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Justera halsar är lite läskigt..."

All in på temat Effekter, effektpedaler och stompboxar

Burny vs Gibson Les Paul