Hederlig rörförstärkare eller Kemper?

Efter att ha träffat en hel del gitarrister det gångna året så har mitt intresse och nyfikenhet för Kemper, alternativet till en schysst rörförstärkare, tilltagit. Det hela är inte helt okomplicerat för mig eftersom jag, likt många andra, egentligen väljer en rörförstärkare som BlackCat, Marshall, Mesa, Fender, Olsson, Peavey, EVH framför en digitalt reproducerad dito varje dag i veckan. Det är något visst med en riktig rör-rig, håll med om det? 

Problemet är att jag vill prova alla förstärkare som finns här i världen, vilket naturligtvis är omöjligt även om jag hade riktigt mycket stålar. Om jag gigade mycket med spelställen i Europa, eller t.o.m i Sverige, så skulle fullrörsrigg i princip också vara omöjligt på grund av fraktkostnader.

Baksidan på en riktig rörförstärkares härliga ljudupplevelse är att de är tunga, skrymmande och att de kostar en del. Därför hopar sig skäl till att börja titta på digitala lösningar som Line6, Fractal och Kemper.

Jag är egentligen väldigt glad....
Jag har nu köpt en Kemper för att en gång för alla på egen hand ta reda på vad det är som gör att den ena gitarristen efter den andra väljer Kemper framför riktiga rörlösningar. Jag ska inte säga att jag är skeptisk längre till digitala lösningar, långt därifrån. Det finns mycket inom detta område som kan vara av intresse beroende på vad du är intresserad av och vilka behov eller styrande förutsättningar som finns.

Jag är övertygad om att det är Kemper som är den produkt som idag bäst "profilerar" riktiga förstärkare, och det är här det blir extra intressant. Både skickliga gitarrister och erfarna ljudtekniker har vittnat om att en bra "profilerad" förstärkare gjord i Kemper är svår eller till och med omöjlig att skilja från den riktiga, även i A/B-test.

Jag förstår att det är så, men jag har så svårt att ta in det bara genom teori och läsning. Jag måste prova, höra, spela och testa, och kan hända är du likadan som jag?
Hur som helst så är det den delen av Kemper som jag är mest nyfiken på, dvs det kallas "profilering", vilket innebär att du själv ganska enkelt kan skapa en digital kopia av din favoritförstärkare och ta med dig den överallt.

Jag ska nu i ett antal blogginlägg ta er med på min resa i sökandet i och omkring Kemper.

Stay Zombied

Kommentarer

 1. Spännande! Ser fram emot kommande blogginlägg. Själv ägde jag en Axe fx II men den höll inte måttet direkt in i mixern i studion dessvärre.
  Tack för en bra, intressant och läsvärd blogg!

  SvaraRadera
 2. Tack! Har länge funderat kring denna produkt men inte haft tillfälle att prova den. Detta blir intressant läsning!

  SvaraRadera
 3. Härligt. Ser fram emot att ta del av dina kommande erfarenheter :)

  SvaraRadera
 4. Hade varit spännande med en jämförelse mellan Kemper och Amplifire pedalen från AtomicAmps, rent ljudmässigt.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

"Den inbillade affärsmannen" - Prolog (del ett)

Del 1 -Gitarrbranschen befinner sig i kris och kunderna har makten

All in på temat Effekter, effektpedaler och stompboxar