Steve Vai Stockholm Debaser 13 juni och Pustervik Göteborg 15 juni

Nästa vecka kommer Steve Vai till Sverige igen för ordinarie shower, och inte som så vanligt så här års 45 min festivalgig i solsken för mest ointresserade. Denna gång spelar han på De baser i Stockholm och Pustervik i Göteborg. Turnén fokuserar på 25 årsjubileet av plattan "Passion and Warfare" från 1990. En platta som började planeras 1982 och som satte ribban för Steve´s kommande karriär. Snyggt inspirerad av tiden med Frank Zappa, och inte som de två tidigare plattorna, Flexable och Leftovers, där galenskapen var total och bara uppskattades av lika galna hardcore-fans. 

Med Passion and Warfare lyckades Steve skala ner galenskapen och paketera det tillräckligt kommersiellt för att nå en försäljningsframgång. Och när han samtidigt sansade sig lite så blommade han plötsligt ut och visade gitarrvärlden vad man kan skapa för vackert med en elgitarr.

Det blir med ett spännande band han celebrerar "Passion and Warfare", bland annat Dave Weiner gitarr, Jeremy Colson trummor och klassikern Philip Bynoe på bas. Vilka övriga som deltar vet jag inte i nuläget.

Passion and Warfare är till stora delar en komplex skiva, mer komplicerad än man kan tro. Därför ska det bli jäkligt spännande att höra hur de lyckas live med några av de låtar som aldrig spelats live förrän nu under denna turné .

Dessutom verkar det som Frank Zappa själv dyker upp på video i låten Stevie´s Spanking. Bara det känns lite som att återgå igen till början av 80-talet och den del av Vai´s karriär som kanske satt djupast spår i honom.

Jag har en känsla av att dessa konserter kommer bli något utöver det vanliga för alla gitarrfreaks. Missa inte detta.

Köp biljetter här:

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Justera halsar är lite läskigt..."

Burny vs Gibson Les Paul

All in på temat Effekter, effektpedaler och stompboxar