Intonera mera med Hollow Point

Hur många gånger har man inte tyckt att intoneringen av ett Floyd, även om det inte är omöjligt, i alla fall är en aning bökigt. Och kanske har ni nån gång tänkt: "varför kan ingen komma på nåt smartare"? Hav förtröstan, hjälp är på väg från det förlovade landet i väster. Black Cherry USA har nämligen tagit fram "Hollow Point", som du monterar på ett kick och som sen underlättar intoneringen på i princip samma enkla vis som att stämma Floydet med finjusteringen. 

Själva idén är att helt enkelt montera på en liten cylinderliknande grej på den långa låsskruven som spänner fast strängen. Med denna "cylinder" kan du, efter att du lossnat sadelns låsskruv, flytta sadeln framåt eller bakåt och förkorta eller förlänga strängen genom att "skruva".

Denna lilla idé underlättar processen högst väsentligt även om den inte på något vis är nödvändig eller kommer förändrr hela ditt live. Men för en gitarrtech eller den frekvente floydgitarristen som ibland gillar att växla mellan strängtjocklekar så är varje förenklande moment värt att pröva.

Den är givetvis också väldigt intressant för den prylgalne som helt enkelt inte kan hålla sig borta från den här typen av spännande "pryttlar" som förgyller det annars så trista vinterslasket.

Efter att bara sett det lite kort i verkligheten så beställde jag ett set direkt och lovar återkomma med en full review kring hur enkelt nu det här är i verkligheten. Jag tänker montera det på en EVH Wolfgang med Floyd Rose, i och för sig med D-Tuna men det tar jag gärna bort för ett test. Är det bara i närheten av de lovar så är jag nöjd.
Kolla in denna video:


Tack Göran för tipset ;)

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

"Justera halsar är lite läskigt..."

Burny vs Gibson Les Paul

All in på temat Effekter, effektpedaler och stompboxar