Gitarrzombiens Podcast -Premiär

Gitarrzombien har nu startat en Podcast med fokus på allt som rör gitarrer. Programserien bär namnet Hack Your Tone, och målgruppen är alla som av olika skäl söker det där optimala gitarrsoundet eller som med alla medel måste stilla sin hunger efter gitarrleaterade fenomen.

Jag är programledare och till min hjälp har jag "Danne The SideKick". Daniel Kordelius spelar gitarr och sjunger i bandet The Domestic Bumplebees och jobbar på Deluxe Music där han bland annat jobbar med servicefrågor.

Du kommer så småningom att hitta Podcasten på iTunes men den finns reda nu på en egen sida hos Podbean, som även har en App för iOS och Android. Man söker bara på "Gitarrzombien". Du hittar länkarna till apparna på sidan.

Programserien kommer röra sig runt större teman som har relevans hos gitarrister på alla nivåer och gäster kommer bjudas in för att vi ska ha möjlighet att tränga djupare in i olika områden.

Några gäster som redan nu ligger på vår spaningsradar är Filippa Nässil från Thundermother, Fredrik Åkesson från Opeth, Anders Ohlsson gitarrbyggare, John Olsson förstärkarbyggare och Johan Lundgren pickupbyggare. Det vet bara inte om det ännu... Vi kommer även ha ett tema om pedaler. Dwet är inte direkt brist på ämnen...

Vi kommer också att göra en del "telefonera", där vi ringer upp till någon av er lyssnare för att höra hur ni tänker kring olika frågor. Det är förstås ett led i att hålla nära kontakt med våra lyssnare, det är ju för er vi lägger ned tid på detta.

Innehåll första avsnittet
I premiärprogrammet pratar vi om den snårskog av modeller som Fender har i sitt utbud och reder ut frågan om vad en GitarrTech egentligen har för sig.

Det är Peter Rooth som är gäst och han avslöjar bland annat hemligheter om både Prince, Ritchie Blackmore och Yngwie Malmsteen från de tillfällen när han jobbat med dem.

Du kan lyssna här direkt om du vill:
Ni får gärna kommentera eller komma med tips.

Kommentarer

 1. Kanonbra. Gillart skarpt.
  Utforska gärna ämnet "tone wood" som delat gitarrvärlden i två delar.

  SvaraRadera
 2. Vill lära mig mer om stall, stämskruvar, sadel och dess inverkan på ton och sustain och vad ni och era gäster tycker i ämnet. Känner själv en skillnad på mina les paul modeller avseende exv. stämskruvarna och hur dessa faktiskt sitter fast eller har bättre eller sämre kontakt med huvudet. Köpte en R8 i våras av Daniel K och den har ju Kluson medan min Burny har Sperzel som likt Grover har mutter på ovansidan, vilket ger en annan känsla och ton som jag upplever det. Stallets betydelse avseende ton och sustain är också intressant. Tänker då främst på materialet som används. hur som helst, keep up the good work!

  SvaraRadera
 3. Riktigt bra.. När kommer nästa avsnitt?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

"Justera halsar är lite läskigt..."

All in på temat Effekter, effektpedaler och stompboxar

Henry Juszkiewicz - Den inbillade affärsmannen (del två)